Nieuwe en moderne buspaviljoenen

Pleinpaviljoen, Randpaviljoen en groendaken

Op maandag 27 februari zijn de werken voor de bouw van het nieuwe en moderne buspaviljoen aan het Kerkplein gestart. De ingebruikname is voor begin september voorzien. De werken zullen slechts een beperkte hinder ter hoogte van de kerk veroorzaken.
 
Belangrijk is dat de Kerkstraat ook vanaf de rotonde altijd toegankelijk blijft voor het verkeer. De huidige bushaltes worden 100 meter verplaatst.

Het opvallende ontwerp gaat uit van een paar aandachtspunten. Toegankelijkheid is er daar één van, maar er komt ook een veilige, ruime en comfortabele fietsenstalling die ook plaats biedt aan buitenmaatse bak-, lig- en rolstoelfietsen.

Pleinpaviljoen, Randpaviljoen en groendaken 

Het paviljoen bevindt zich aan beide zijden van de straat. Het zogenaamde Pleinpaviljoen ter hoogte van het Kerkplein zal dienstdoen als schuilplek voor de bushalte en biedt tegelijk een comfortabele fietsenstalling. Aan de overkant van de straat komt er een tweede maar kleiner Randpaviljoen. Dat is in de eerste plaats een schuilhuis voor de opstapplaats, maar biedt aan de kant van de rotonde ook zitcomfort in de vorm van een architecturale zitbank met een plantenbak. 

Beide paviljoenen worden voorzien van een groot groendak. Die vangen regenwater op, zijn vlindervriendelijk en ogen mooi voor de omliggende bewoners vanop de verdiepingen. De luifels van de paviljoenen vormen samen een nieuwe, herkenbare en groene toegangspoort.

Werfaankleding met projectinfo, toeristische info en het Lommels dialect


De werken bevinden zich midden in het stadscentrum en tijdens het toeristische seizoen. Naast communicatie via bewonersbrieven, het Stadsmagazine, de social mediakanalen en de website, wordt er ook meer op het terrein zelf gecommuniceerd. En vooral tonen wat het einddoel is.

Hier gebeurt dit met werfdoeken. Naast de projectinfo staat er ook toeristische info over Lommel op, om zowel de Lommelaren als bezoekers te inspireren. Ook het Lommels dialect krijgt op deze passage naar het centrum een plaats.

Kostprijs

De kostprijs voor het volledige buspaviljoen wordt geraamd op 660.000 euro.

Terug naar het overzicht
foto: Nieuwe en moderne buspaviljoenen
  • Project-buspaviljoen-RENDERS UIT LOMMEL_FORK_render achteraanzicht.jpg
  • Project-buspaviljoen-RENDERS UIT LOMMEL_FORK_vogelview.jpg

Deel deze pagina