Jongerencentrum

Stad Lommel plant de bouw van een jongerencentrum op de site Adelbergpark. Zo krijgen jongeren een prominente plaats in het hart van de stad en bouwt het stadsbestuur verder aan de versterking, verhipping en dynamiek van de stadskern.

Een nieuwe ontmoetingsplaats voor onze jongeren 

In 2024 staat de start van de bouw van het nieuwe jongerencentrum gepland. Het voorontwerp is klaar en werd op 21 maart 2023 gepresenteerd aan buurtbewoners en jongeren.

Het jongerencentrum wordt een centrale én laagdrempelige ontmoetingsplaats voor jongeren in het hart van onze stad. Het wordt een plek waar altijd iemand klaarstaat, waar jongeren geïnspireerd, gestimuleerd en ondersteund worden. Zo komt er een vleugel waar stadsdiensten en welzijnsorganisaties zoals het JAC zich zullen vestigen. Ook het OverKop-huis zal verhuizen van de Norbert Neeckxlaan naar deze nieuwe locatie.

Tot slot worden er verschillende flexplekken, stille ruimtes en een polyvalente zaal voorzien waarvan jongeren gebruik kunnen maken voor vrijetijdsactiviteiten, opleidingen, workshops en om te studeren. Ook is er aandacht voor vergroening van de omgeving. Tot slot werd er bij het ontwerp van deze nieuwbouw aandacht besteed aan duurzaam en energiezuinig bouwen, toegankelijkheid, akoestiek en klimatisering.

Info- en participatiemomenten

Hier vind je een overzicht van de verschillende info- en participatiemomenten. Ook de presentatie en verslagen vind je in de tabel en onder downloads.

Op dinsdag 8 november 2022 vond het participatiemoment plaats samen met buurtbewoners en leden van de jeugdraad. Alle input van de avond werd verwerkt door de projectgroep van stadsmedewerkers en architecten. Als vervolg werd er een terugkoppelmoment ingepland, waarop o.a. de deelnemers van dit participatiemoment persoonlijk waren uitgenodigd. 

Nadat de input van het participatiemoment verwerkt werd in het voorontwerp van het jongerencentrum, kregen op dinsdag 21 maart buurtbewoners en jongeren de primeur van dit voorontwerp van ons jongerencentrum.

Datum Omschrijving Voor wie Waar Presentatie
21 maart 2023 Infosessie - terugkoppeling input participatie Buurtbewoners en jongeren CC De Adelberg Bekijk hier de presentatie
8 november 2022 Participatiemoment rond thema's: werking, omgeving en ontwerp Buurtbewoners en jongeren CC De Adelberg

Bekijk hier de presentatie


Bekijk hier het verslag

31 mei 2021 Digitale infosessie Buurtbewoners Digitaal

Bekijk hier de presentatie

Bekijk hier de video-opname


Terug naar het overzicht
foto: Jongerencentrum
  • Nieuw jongerencentrum - vooraanzicht.jpg
  • Nieuw jongerencentrum - avondbeeld
  • Nieuw jongerencentrum - serre.jpg
  • Nieuw jongerencentrum - achterkant.jpg
  • Nieuw jongerencentrum - zijaanzicht.jpg
  • Nieuw jongerencentrum - omgeving
  • Nieuw jongerencentrum - vooraanzicht

Deel deze pagina