Heraanleg Vlinderwandeling

Dankzij heraanleg Vlinderwandeling kunnen mindermobiele mensen en families met kleine kinderen opnieuw kennismaken met een prachtig stukje Bosland.

De Vlinderwandeling in Kattenbos is mooi vernieuwd. De volledige route van 2,2 km werd opnieuw rolstoel- en buggyvriendelijk aangelegd. Het was belangrijk dat dit aangepakt werd, want door heel wat scheuren en hobbels was het pad niet langer comfortabel.
Voortaan kan iedereen er tussen de kunstwerken van Will Beckers opnieuw kennismaken met de verschillende stadia van een vlinder. Ook mindermobiele mensen en families met kleine kinderen moeten in onze mooie Lommelse natuur kunnen vertoeven.

Dit prachtig stukje Bosland is er natuurlijk voor bezoekers, maar natuur openstellen of er werkzaamheden uitvoeren gebeurt altijd met veel respect voor de omgeving, zoals de natuur en de dieren. Daarom werd de heraanleg voor een groot stuk al in februari en maart uitgevoerd, omdat we de schoontijd van de vogels moesten vermijden. Het doel van die schoontijd tussen 1 april en 30 juni in het?bosbeheer?is vooral om broedende vogels niet te verstoren.

De oude verharding van de Vlinderwandeling werd volledig verwijderd en er kwam een nieuwe fundering, een nieuwe onderlaag, een scheurremmende tussenlaag en ten slotte de toplaag. Hierdoor is de het pad nu beter bestand tegen de omgevings- en klimaatfactoren.  

De totale kostprijs van deze vernieuwing bedraagt 210.000 euro.

Terug naar het overzicht
foto: Heraanleg Vlinderwandeling
  • 002.jpg

Deel deze pagina