Kleine Wildernis Kattenbos: buurtgebonden invulling met veel speel- en ontmoetingsgroen

Op vrijdag 21 april werd het groene lintje van de nieuwe Kleine Wildernis in Kattenbos doorgeknipt. Dit mooi ontwikkeld stukje natuur krijgt een echte buurtgebonden invulling. Het is een plek waar de buurtbewoners elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten.

Voor een activiteit of om gewoon even te buurten, zoals we dat in Lommel zeggen. Daarom is er een picknickplek, een gedeelde moestuin, een plukweide, een petanquebaan, een multifunctioneel sportveld en natuurlijke speelelementen in een frisgroene omgeving. Al deze elementen werden samen met maatwerkbedrijf Lidwina op het terrein uitgewerkt.

Het ontwerp van een Kleine Wildernis is telkens onlosmakelijk verbonden met een frisse kijk op spelen in de wijken en onze wens om zorgzame buurten te ontwikkelen.

Participatieronde

Net als bij de vorige Kleine Wildernissen ging ook hier ook een ruime participatieronde aan vooraf. Een bevraging bij de buurt bevestigde dat er een grote vraag is naar speel- en ontmoetingsgroen. De buurtbewoners en de omwonende van het binnengebied Hagelkruisstraat, Hoeverstee en Knapenhoef werden vervolgens betrokken bij de vormgeving, het gebruik en het onderhoud van dit stukje speelnatuur.

Subsidie

Om de plannen te realiseren ontving de stad een subsidie van 15.000 euro van het Agentschap voor Natuur en Bos. De manier waarop we als stad met de buurt samenwerken was doorslaggevend voor de jury.

Daarom werden de bewoners van Kattenbos uitgenodigd om de inhuldiging van dit fraai stukje uur naast hun deur bij te wonen. Ze werden onder andere verwend met een initiatie petanquen, een biodrankje en een verfrissend ijsje.

Lees meer

Terug naar het overzicht
foto: Kleine Wildernis Kattenbos: buurtgebonden invulling met veel speel- en ontmoetingsgroen
  • DSC_2507.jpg
  • DSC_2515.jpg
  • DSC_2309.jpg
  • DSC_2328.jpg
  • 44635.png

Deel deze pagina