Park De Kom vergroent de omgeving en verbindt gebouwen, inwoners en verenigingen

De plannen voor het nieuwe multifunctioneel wijkpark in de Kolonie zijn klaar. Het krijgt de toepasselijke naam Park De Kom. Er komt onder andere een actieve zone met speelelementen en een hobbelparcours, een ontmoetingsplein en een luwte-oase om te picknicken in het groen.

Het nieuwe park geeft onze stad meteen extra bomen. Plus heel wat planten die kleur en geur brengen en goed zijn voor bijen en vlinders. Hiervoor verwijderen we meer dan 1000m² verharding. In het hele proces werd rekening gehouden met de opmerkingen van het wijkteam, het schoolteam en de wijkbewoners. Het park vergroent de omgeving, het verbindt de gebouwen en het brengt de inwoners en verenigingen dichter bij elkaar.

Het park situeert zich rond buurthuis De Kom, basisschool ’t Stekske en de kerk. In principe start de aanleg in de herfst van dit jaar. Voor de realisatie ontvangst Stad Lommel een subsidie van 227.500 euro via het Herstelfonds van het Europees Programma voor Plattelandsontwikkeling. 

Sint-Jozef kerk wordt Erfgoedhuis

De mooie Sint-Jozefskerk wordt omgevormd tot een Erfgoedhuis. De partners zijn naast Stad Lommel ook het bisdom, de kerkfabriek Sint-Jozef en Erfgoed Lommel vzw.

Eerst wordt de huidige pastorij afgebroken en komt er een nieuw gebouw voor de inkomhal. Daarna krijgt het kerkgebouw een opknapbeurt, zodat het in prima staat is om er een Erfgoedhuis in onder te brengen. Hierin komt een publiek toegankelijke zone voor tentoonstellingen en lezingen en een ruimte voor het kantoor, de bibliotheek, archief- en documentatieruimte en het depot.

Als alles goed verloopt ligt er eind dit jaar een plan met een bijhorend budget op tafel. In de loop van 2024 kan er dan een aannemer aan de slag met de verbouwingen aan de kerk. 

Lees meer

Terug naar het overzicht
foto: Park De Kom vergroent de omgeving en verbindt gebouwen, inwoners en verenigingen
  • Persvoorstelling
  • Park De Kom
  • Park De Kom
  • Park De Kom
  • Plan Park De Kom

Deel deze pagina