Nieuwe speeltuigen voor speeltuin Dolfijn

Extra speelplezier in Lommel, want op 10 juli werden de nieuwe speeltuigen officieel geopend in speeltuin ‘Dolfijn’. Kinderen van speelpleinwerking Kriebelboom mochten als eerste deze speeltuigen uittesten.
 
De plaatsing van de nieuwe speeltuigen kadert binnen de visie op spelen van Stad Lommel. Deze visie kwam tot stand na een bevraging bij ouders, scholen en de kindergemeenteraad. Vandaag opent Stad Lommel een nieuwe imposante boomhut van 4,5 meter hoog, een boomtoppenparcours en werd de kabelbaan verplaatst en vernieuwd. Daarnaast werd een inclusief draaitoestel geplaatst, een bord met figuren dat kinderen uitnodigt om hun mooiste creaties te maken en een kinderhangmat waar kinderen tot rust kunnen komen. Alles samen goed voor een investering van 163.350 euro.

Samen zorgen deze speeltoestellen voor heel wat extra klauter, kruip-, slinger- en evenwichtsplezier. Ook de kabelbaan is vernieuwd en verhuisd naar een plek vlak naast deze toestellen. Zo maken we extra ruimte naast ons skatepark, om ook een uitbreiding van dit skatepark mogelijk te maken. Alles past binnen het groter kader masterplan De Soeverein, waarbij we inzetten op extra sport en recreatie.

Uit de bevraging aan ouders en scholen kwam het plaatsten van extra speeltoestellen sterk naar voor. Na de vernieuwde peuter- en kleuterhoek vorig jaar, krijgen ook andere schoolkinderen nu extra speeluitdagingen. We zijn enorm blij om tijdens de vakantie, deze toestellen officieel te openen.

Terug naar het overzicht
foto: Nieuwe speeltuigen voor speeltuin Dolfijn
  • 46909.jpg
  • Foto's nieuwe speeltuigen speeltuin Dolfijn 072023 - Robert Boons (10).jpg
  • Foto's nieuwe speeltuigen speeltuin Dolfijn 072023 - Robert Boons (13).jpg
  • Foto's nieuwe speeltuigen speeltuin Dolfijn 072023 - Robert Boons (8).jpg
  • Foto's nieuwe speeltuigen speeltuin Dolfijn 072023 - Robert Boons (9).jpg
  • Foto's nieuwe speeltuigen speeltuin Dolfijn 072023 - Robert Boons (4).jpg
  • Foto's nieuwe speeltuigen speeltuin Dolfijn 072023 - Robert Boons (7).jpg

Deel deze pagina