Een nieuwe en ‘dubbele’ dojo

Midden juli kreeg kwam de bevestiging dat Stad Lommel één van de vijf Limburgse gemeenten is die een sportsubsidie van de Vlaamse Regering ontvangt. Dit voor een uitbreiding en renovatie van sportpark De Soeverein. De subsidie bedraagt 326.728 euro. 

“In het subsidiedossier voor het infrastructuurproject moesten we op vier vlakken een meerwaarde aantonen” zegt sportfunctionaris Danny Cools. “Zo moest er een duidelijke behoefte en een voldoende groot bereik zijn. Daarnaast werd ook gekeken naar de toegankelijkheid van het project en naar de innovatie, namelijk de mate waarin het project inspeelt op specifieke trends of gebruik maakt van nieuwe technologieën. De Vlaamse regering stelt dat ze met deze subsidie zoveel mogelijk Vlamingen aan het sporten en bewegen wil krijgen.” 

“De ontvangen subsidie zetten we voor diverse zaken in. De renovatie van de bestaande tennisterreinen, een nieuw skatepark en de afbraak van de bestaande gevechtssportzaal en de bouw van twee nieuwe gevechtssportzalen.” 

Een nieuwe en ‘dubbele’ dojo 
Een andere naam voor een gevechtssportzaal is het Japanse woord ‘dojo’. Een zaal waarin men oefent in Japanse zelfverdedigingskunsten of gevechtssporten zoals jiujitsu, judo, karate of aikido. 

Danny Cools: “De Lommelse gevechtssportclubs kenden een sterke groei. Maar ze moesten allemaal gebruikmaken van de bestaande dojo. Die is verouderd ten opzichte van alle vernieuwde sportinfrastructuur en voldoet niet meer aan de huidige behoeften.” 
 
De werken starten in de loop van september. Eerst wordt de bestaande dojo afgebroken en daarna starten de werken van de nieuwbouw. Die heeft twee verdiepingen waardoor Lommel binnenkort twee gevechtsportzalen heeft. Door op deze locatie twee zalen boven elkaar te realiseren willen Stad Lommel en AGB Sport & Recreatie tegemoetkomen aan de behoeften van alle gevechtssportclubs.

Terug naar het overzicht
foto: Een nieuwe en ‘dubbele’ dojo
  • Nieuwbouw dojo ruim aanzicht
  • Nieuwbouw dojo snede
  • Nieuwbouw dojo gevel
  • Dojo2 (1).png

Deel deze pagina