Uitbreiding Kristal Solar Park

Het grootste zonnepark van de Benelux op het Kristalpark in Lommel breidt uit. Het Kristal Solar Park komt zo op een totale oppervlakte van 100 hectare met 340.000 zonnepanelen, goed voor de stroomproductie voor 30.000 gezinnen.

Het terrein is 200 voetbalvelden groot, er staan 303.000 zonnepanelen en de opgewekte energie komt overeen met het jaarlijkse verbruik van 25.000 gezinnen. Sinds 2019 is het Kristal Solar Park in Lommel het grootste zonnepark van de Benelux. Momenteel liggen er plannen op tafel om het zonnepark uit te breiden met bijna 35.000 zonnepanelen op vier percelen van samen 13 hectare. “De uitbreiding komt er op vraag van Nyrstar”, leggen Jeroen Bloemen en Luc Driesen van LRM uit. “Dat bedrijf is nu al de grootste afnemer in de buurt. Alleen als Nyrstar bijvoorbeeld door een onderhoud minder stroom afneemt, wordt er energie geïnjecteerd op het hoogspanningsnet.”

LRM en de stad Lommel zijn elk voor 49 procent aandeelhouder van het zonnepark, de overige 2 procent is in handen van Nyrstar. 

De uitbreiding komt op terreinen van Nyrstar.

Terug naar het overzicht
foto: Uitbreiding Kristal Solar Park

Contact

Economie

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
economie@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina