Herinrichting Burgemeesterspark

Het Burgemeesterspark werd ontworpen door Landschapsarchitect Paul Deroose en wordt bewoond door ‘De Buitenmens’. Een standbeeld van Henk Visch dat door haar gekke houding meteen de aandacht trekt.
 
In het najaar van 2024 starten de werken aan de herinrichting van het Burgemeesterspark. Aan de basis van deze herinrichting ligt een opwaardering op het vlak van biodiversiteit.
 
De padenstructuur en de gazonvlakken blijven behouden. Ze worden wel opnieuw aangelegd:
 
  • De paden krijgen een halfverharding met kantstroken.
  • De gazon van het park wordt opnieuw ingezaaid.
Verdere aanpassingen:
  • Er komen extra bomen.
  • Naar onderbegroeiing wordt een een biodiverse groene opwaardering voorzien. Zo worden diverse perken met kruidige onderbegroeiing aangelegd.
  • Het park krijgt een meer open karakter doordat een deel van de omgevende wal wordt afgebroken. Dit kadert ook al in de ruimere visie om het park op termijn nog meer open te trekken.
  • Er komt een nieuwe hoofdtoegang voor logistiek en evenementen via de Frans van Hamstraat (via de zijstraat met de parking). Aansluitend op deze toegang wordt een gefundeerde graszone voorzien voor (vracht)wagens, podium, enz.
 
Het park zal (letterlijk) heropleven door de nieuwe kruiden en struiken, er zal meer te zien zijn dan het wat eentonige gegeven van nu. De nadruk ligt hierbij op planten die een meerwaarde zijn voor de biodiversiteit. 
 
Het plan is uitgewerkt met respect voor het blijvend functioneel gebruiken van het park zoals bijvoorbeeld spelen en tentoonstellen. Ook het standbeeld De Buitenmens van Henk Visch behoudt zijn centrale plaats.
 
Het herinrichtingsplan staat bij de downloads
 
 
Terug naar het overzicht
foto: Herinrichting Burgemeesterspark
  • Burgemeesterspark
  • Burgemeesterspark

Contact

Milieu en Natuur

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
milieu@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina