Tuur is jarig!

Opgelet! 

Het verjaardagsfeestje van Tuur is helaas uitgesteld, wegens de slechte staat van het terrein in het Burgemeesterspark. 

Er is wel een nieuwe datum bekend, nl. zaterdag 21 september 2024. 

De mensen die zich al hadden ingeschreven worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Het afhalen van de boekjes verschuift ook naar 21 september.

Je kan je nu al inschrijven voor het verjaardagsfeestje op 21 september.


Kom je ook naar zijn verjaardagsfeestje?

Hiep hiep hoera! Tuur is jarig en dat vieren we. Tuur nodigt ieder jaar al zijn drie- en vijfjarige vriendjes uit om op zaterdag 11 mei naar zijn verjaardagsfeestje in het Barrierspark te komen.

Je beleeft die dag heel wat avonturen. Ga de uitdagingen aan op de Tutterweg en luister naar de verhaaltjes. Spring op het gekke springkasteel, laat je grimeren of knutsel een kroon voor Tuur. We zingen samen een verjaardagsliedje voor Tuur en je mag een gratis ijsje verwachten!

Gratis prentenboek
Alle Lommelse driejarigen krijgen die dag een gratis exemplaar van het prentenboek 'Tuur en de Tutterweg' en voor de vijfjarigen is er het verhaal 'De valse tanden van Tuur'.

Over deze prentenboeken lees je hieronder alles.

Het eerste prentenboek: Tuur en de Tutterweg 

In 2019 kwam Tuur en de Tutterweg uit. In het verhaal kan Tuur zijn tutje niet missen tot hij op een dag bij het spelen een elfje ontmoet dat niet meer kan vliegen. Misschien kan Tuur het elfje wel met zijn tutter helpen?

Tuur en de Tutterweg helpt kleuters goed op weg helpt om zonder tutje verder te gaan. Ideaal om voor te lezen en om samen van te genieten. Rudi Lavreysen schreef het verhaal en Els Vingerhoets bracht Tuur tot leven met prachtige illustraties.

Wil je zelf afscheid nemen van je tutje? Of het proberen? Misschien kan dit prentenboek en de bijhorende Tutterweg in het Barrierspark je dan wel helpen. Via de Tutterweg, waar je samen allerlei opdrachten kan uitvoeren, komen je automatisch bij de Tutterboom. Peuters die er klaar voor zijn, mogen daar hun tutje aan de elfjes geven.

Het tweede prentenboek: De valse tanden van Tuur

In mei 2021 verscheen een tweede prentenboek van Tuur: De valse tanden van Tuur. Het nieuwe avontuur werd ook ditmaal geschreven door Rudi Lavreysen en van mooie illustraties voorzien door Els Vingerhoets.

In De valse tanden van Tuur moeten de melktandjes van Tuur wisselen. Een bezoek aan de tandarts valt niet uit te sluiten. Maar daar heeft Tuur het niet zo op begrepen. Gelukkig is zijn opa er om hem te helpen. Het avontuur zorgt voor de nodige herkenbaarheid en een grappige noot bij het voorlezen.

Het initiatief voor dit nieuwe prentenboek werd genomen door het Kompas, het Lommelse Huis van het Kind. Alle vijfjarigen kinderen in Lommel ontvangen een gratis exemplaar van het prentenboek. Om ouders aan te sporen om een gratis tandartsbezoek met de kinderen niet uit te stellen, maar ook voor het leesplezier dat ze eraan beleven. De zorg voor mooie tandjes en voorleespret beginnen allebei op jonge leeftijd.

Tuur en de Tutterweg op YouTube

Het verhaaltje van Tuur en de Tutterweg staat ook op film. Met de stemmen van Koen Swanenberg en Els Vingerhoets.


In 2021 trokken de auteur, de illustratrice en hun kompaan Rosanne op digitale wijze naar de Lommelse scholen met De valse tanden van Tuur. Hier kan je dat opnieuw beleven!  

E-loket

  • Schrijf je in voor het verjaardagsfeestje Tuur

    Formulier
Tuur is jarig

Contact

Het Kompas: Huis van het Kind

adres
Hertog Janplein 363920 Lommel
Tel. tel.
0492 226 480 - 0492 139 838
e-mail
hetkompas@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina