Inhoud
Voor het uitbaten van een horecazaak en het verkrijgen van een horecavergunning zijn specifieke bepalingen van toepassing. Onder de term horecazaak vallen alle cafés, danszalen, herbergen, privéclubs, thee- en koffiehuizen, restaurants, snackbars, frituren, concertzalen, discotheken, sportcomplexen, bioscopen, enz..
Voorwaarden
Alle informatie rond het uitbaten van een horecazaak, diverse voorschriften over onderhoud en veiligheid vind je bij de downloads.
Procedure
Het formulier voor het uitbaten van een horecazaak, dus het aanvragen van een horecavergunning, vind je bij de downloads.
Uitzonderingen
Let op! Bij éénmalige evenementen (zoals fuiven) is een tapvergunning niet nodig, maar is een kennisgeving voldoende. Je kan dat aangeven als je een aanvraag indient via het evenementenloket.
Regelgeving
Deze richtlijnen maken deel uit van de GAS Codex politieverordeningen. Meer informatie hierover en de volledige GAS-codex op www.lommel.be/gas
Meer info
Deze reglementering komt in de plaats van de reglementering over de tapvergunning en drankvergunning (document 240i), zoals dit tot voor kort bekend was.
Downloads
- Aanvraagformulier horecavergunning voor pop-up bars21,7 Kb docx
- Brochure startende horeca-ondernemingen.pdf1,4 Mb pdf
Contact
Economie
Nu gesloten- Adres
- Tel.