Zonnedelen

Er komen zonnepanelen op de daken van Kunstacademie Noord-Limburg, Stadswerken, Basisschool De Schommel en sporthal 2 De Soeverein. De stad werkt hiervoor samen met de Limburgse burger-energiecoöperatie Bronsgroen cv. Het project wordt volledig gefinancierd met burgerkapitaal. Dat wil zeggen dat je als inwoner van Lommel mee kan investeren. 

Samen komen er zo’n 475 zonnepanelen, goed voor een vermogen van 198 KWp en een jaarlijkse productie van 180.000 kWh. Dat komt overeen met het jaarverbruik van 50 Vlaamse huishoudens. Daarmee vermijden we jaarlijks een uitstoot van 38 ton CO2.  

Dankzij de zonnepanelen kunnen deze gebouwen instaan voor een groot deel van hun eigen gebruik. Het overschot wordt gedeeld met andere stedelijke gebouwen. 

Word mede-eigenaar 

Investeren in zonne-energie is goed voor het klimaat en voor je portemonnee. Alleen heb je niet altijd zelf een (geschikt) dak voor zonnepanelen. Daarom krijg je nu de kans om te investeren in hernieuwbare energie in onze stad.  

Lommelaars kunnen mede-eigenaar worden door één of meerdere aandelen van 125 euro te kopen (maximaal 200). In ruil voor je investering krijg je een dividend van maximaal 6%. Je deelt op die manier in de winst van de coöperatieve vennootschap Bronsgroen. Die brengt Limburgers samen om te investeren in projecten rond hernieuwbare energie en rationeel energieverbruik. 

Teken in via bronsgroen.be/lommel

Voordelige groene stroom 

Er is meer goed nieuws voor wie niet alleen financieel wil bijdragen, maar ook direct betrokken wil zijn bij de overgang naar een duurzamere energievoorziening. Wie minstens twee Bronsgroen-aandelen bezit, kan ook profiteren van 100% groene stroom tegen een voordelig tarief, geproduceerd door onder andere Bronsgroen. Dit verloopt via partnerorganisatie Ecopower. 

Dak Stadswerken

Contact

Milieu en Natuur

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
milieu@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina