Cultuurcentrum De Adelberg gaat (ver)bouwen

Als alles goed gaat, starten deze zomer de (ver)bouwwerken voor de herinrichting van Cultuurcentrum De Adelberg. Het ontwerp is een knap staaltje moderne architectuur en sluit aan de buitenkant mooi aan op het naastliggende Astridpark. De bestaande foyer zal deels worden omgevormd naar een polyvalente ruimte, uitgerust met de modernste theatertechnieken en een telescopische tribune van 150 zitplaatsen. Er komt ook een aparte bar en een ontmoetingsruimte. Bovenop wordt een nieuwe verdieping gerealiseerd met een extra tentoonstellingsruimte.

Het cultuurcentrum wil zo nog meer een huis voor iedereen worden. Het accent ligt op ontmoeting, verbinding en samenwerking. We werken naar een toegankelijke en eigentijdse ontmoetingsplek met een open onthaal voor bezoekers. De verbouwing is een ontwerp van M10 Architecten uit Lille, samen met Interieurbureau Nr. 238 uit Lommel. Voor deze werken hebben we afspraken gemaakt met UGC, de bioscoopuitbater in hetzelfde complex. Beide foyers blijven ook in de toekomst met elkaar verbonden.

De kostprijs van de werken wordt geraamd op 4 miljoen euro. De aanbesteding is lopende. De werken starten ten vroegste begin juni en zullen naar verwachting 16 maanden duren. Om de werking van het cultuurcentrum te garanderen zal een tijdelijke foyer, met onthaal, vestiaire en bar aan de achterzijde worden opgetrokken.

Break The House Down

Voorafgaand aan de werken wordt een uniek kunstproject uitgerold: CCDA2.0 – Break The House Down.Kunst In Situ. Lommelse kunstenaars palmen vanaf mei het gebouw in en creëren kunstwerken refererend aan de geschiedenis en de omgeving van het cultuurcentrum en reageren op hun manier op de bijzondere omstandigheden van de verbouwing. Deelnemende kunstenaars: Jozef Beyls, Manu Bloemen, Dimitri Collen, Joachim De Block, Wietse Goossens, Dirk Hamblok, Hermes Hamblok, Koen Lemmens, Fabienne Loyens, Fleur Roggeman, Judith Sevens, Boris van de Grint en Kristien Vansummeren. Stijn Lauwers en Cindy Daems cureren.

Terug naar het overzicht
foto: Cultuurcentrum De Adelberg gaat (ver)bouwen
  • CCDA
  • CCDA - inkom

Openingsuren & contact

Cultuurcentrum De Adelberg

adres
Adelbergpark 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 699
Fax fax
011 55 35 14
e-mail
info@ccdeadelberg.be
Vandaag:9 tot 12 u en 13 tot 17 u

Het cultuurcentrum is een uur voor aanvang van elke voorstelling open.

Deel deze pagina