Cultuurcentrum De Adelberg (ver)bouwt

Afgelopen zomer zijn de (ver)bouwwerken voor de herinrichting van Cultuurcentrum De Adelberg gestart. Het ontwerp is een knap staaltje moderne architectuur en sluit aan de buitenkant mooi aan op het naastliggende Astridpark. De bestaande foyer zal deels worden omgevormd naar een polyvalente ruimte, uitgerust met de modernste theatertechnieken en een telescopische tribune van 150 zitplaatsen. Er komt ook een aparte bar en een ontmoetingsruimte. Bovenop wordt een nieuwe verdieping gerealiseerd met een extra tentoonstellingsruimte.

Het cultuurcentrum wil zo nog meer een huis voor iedereen worden. Het accent ligt op ontmoeting, verbinding en samenwerking. We werken naar een toegankelijke en eigentijdse ontmoetingsplek met een open onthaal voor bezoekers. De verbouwing is een ontwerp van M10 Architecten uit Lille, samen met Interieurbureau Nr. 238 uit Lommel. Voor deze werken hebben we afspraken gemaakt met UGC, de bioscoopuitbater in hetzelfde complex. Beide foyers blijven ook in de toekomst met elkaar verbonden.

De kostprijs van de werken wordt geraamd op 4 miljoen euro. De aanbesteding is lopende. De werken starten ten vroegste begin juni en zullen naar verwachting 16 maanden duren. Om de werking van het cultuurcentrum te garanderen zal een tijdelijke foyer, met onthaal, vestiaire en bar aan de achterzijde worden opgetrokken.

 
Terug naar het overzicht
foto: Cultuurcentrum De Adelberg (ver)bouwt
  • CCDA
  • CCDA - inkom

Openingsuren & contact

Cultuurcentrum De Adelberg

adres
Adelbergpark 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 699
e-mail
info@ccdeadelberg.be

Alle stadsdiensten zijn tot en met 3 mei gesloten en enkel telefonisch en/of op afspraak bereikbaar. Niet dringende contacten worden uitgesteld tot na 3 mei. Kom enkel langs voor zaken die onmogelijk uitgesteld kunnen worden. Diensten blijven telefonisch en per mail bereikbaar. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina