naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaste bewegwijzering oefenparcours fietsexamen

09 april ’20 (do)
Op het einde van het schooljaar leggen alle zesdejaars van de basisscholen traditiegetrouw het fietsexamen af. Het is de ideale voorbereiding om de route van en naar de middelbare school in te oefenen. Goed nieuws is dat de route van het fietsexamen in sinds kort een vaste bewegwijzering heeft.

Oefenen kan nu dus het hele jaar door, ook tijdens de paasvakantie. Met het mooie weer, is dit zelfs het ideale moment om de route te verkennen. De voorbereiding op het fietsexamen past in de toegelaten sportieve beweging in de buitenlucht. Binnen de coronamaatregelen kan het dus dat ouders samen met hun kinderen per fiets, van thuis uit vertrekken om het parcours te verkennen. Om de verkeersveiligheid te garanderen en voor de kinderen die volgend schooljaar zelfstandig naar het middelbaar moeten fietsen, zijn de voorbereidingen en het fietsexamen van levensbelang.

Hou daarbij natuurlijk wel rekening met de richtlijnen:

  • Vertrek van thuis uit met je fiets
  • Respecteer de persoonlijke afstand van 1,5 meter
  • Oefen enkel in gezinsverband (één ouder + één kind)
  • Was bij het thuiskomen je handen

De route van het oefenparcours start aan de Sint-Pietersbandenkerk en gaat via de Tuinstraat - Koning Leopoldlaan - Stationsstraat - Hoevenstraat - Vreyshorring - Fietstunnel  (draaien op het einde) - Vreyshorring - Koekoekstraat - Vlutterstraat - Balendijk - Eltenbos - Roerdompstraat - Spreeuwstraat - Nachtegaalstraat - Vreyshorring - Frans van Hamstraat - Kerkstraat - Mudakkers - Rijksschoolstraat - Molenstraat - Koning Albertlaan - Kloosterstraat - Koningin Astridlaan - Koning Leopoldlaan - Tuinstraat terug naar de kerk.

Of het echte fietsexamen op 27, 28 en 29 mei 2020 ook effectief kan plaatsvinden, is nog niet zeker en is afhankelijk van de Corona-richtlijnen die dan gelden. De scholen volgen dit zeker verder op. 

Nieuwsoverzicht
fietsexamen

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be
Vandaag gesloten

De stadsdiensten werken voorlopig enkel op afspraak. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina