naar top

Lommel heeft de Warmste Begraafplaats van Vlaanderen

16 oktober 2023 (ma)
De stedelijke begraafplaats van Lommel-centrum wint de award voor de Warmste Begraafplaats van Vlaanderen. De award is een initiatief van Reveil.

Publieksprijs Warmste Begraafplaats

Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21ste eeuw inloodsen. Dat doen ze op verschillende manieren. Met de Publieksprijs Warmste Begraafplaats van Vlaanderen wil Reveil de gemeente in de kijker zetten met een weldoordacht beleid rond begraafplaatsen, die cultuur en funenair erfgoed combineert, inzet op vergroening van de begraafplaats en een warmere rouwcultuur aanwakkert. Dit jaar mag Stad Lommel deze titel in ontvangst nemen.

De titel is een mooie erkenning voor alle inspanningen die worden gedaan om van de begraafplaats een aangename en troostrijke plek te maken, waar we de herinneringen aan onze geliefden warm houden.

Op 1 november doorbreekt Reveil de stilte op begraafplaatsen over heel Vlaanderen met intieme muziek en lokale verhalen. Ook de Lommelse begraafplaats wordt die dag omgetoverd tot een nog warmere plek. Begin november staan we stil bij onze dierbaren die er helaas niet meer zijn. Met een intiem concert en verhalen creëren we een sfeervol moment van bezinning en verbinding. Zo proberen we troost te brengen aan familie en vrienden van overledenen.

Stad Lommel zet ook sterk in op vergroening van de begraafplaats. De award is een mooi teken van waardering voor het vele werk van de groendienst. De medewerkers van de groendienst zijn dan ook terecht trots op hùn begraafplaats. Naar aanleiding van deze titel werd op de Lommelse begraafplaats een houtsnijwerk van de hand van kunstenaar David Daems geplaatst. Deze werd door Reveil aan de stad geschonken.

Iedereen welkom op Reveil

Woensdag 1 november tussen 17.00 en 18.00 uur brengt Rudi Lavreysen troostende, lokale verhalen en legt Brent Beukelaer (zanger en frontman van The Radar Station) een warm dekentje over iedereen met een hartverwarmend concert in openlucht. De voorstelling is gratis en vrij toegankelijk.

Nieuwsoverzicht
Lommel warmste begraafplaats

Contact

Stadswerken

adres
Maatheide 853920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
stadswerken@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Enkel voor het afhalen van materialen bij de uitleendienst kan je je tussen 8 en 12 uur vrij aanmelden, in de namiddag is dit enkel op afspraak.

Wil je een melding maken?
Zoals van een gat in het wegdek of een overhangende boom? Dat kan eenvoudig via een online meldingskaart

Maak een melding

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina