naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

53.000 euro subsidies voor socio-culturele verenigingen

15 maart 2018 (do)
59 socio-culturele verenigingen in Lommel ontvangen in totaal voor 53.056 euro aan subsidies om hun werking te ondersteunen. De subsidiëring gebeurt via verschillende subsidiekanalen.

Zo zijn er de gewone werkingssubsidies, aangevuld met bonussubsidies die verenigingen kunnen verdienen door een extraatje te doen in de vorm van een optreden of hulp bij de stedelijke activiteiten. Zo wordt er in het totaal 32.663 euro uitbetaald.

Daarnaast maken de gildes en de dans- en muziekverenigingen aanspraak op uitrustingssubsidies. Ze krijgen een tussenkomst van 50% bij de aankoop en herstelling van hun uniformen en instrumenten, goed voor een totaal subsidiebedrag van 20.393 euro.

De Nieuwe Harmonie, Harmonie Hoop in de Toekomst, Fanfare Sint-Eligius en Fanfare De Heidegalm lieten verschillende instrumenten herstellen en kochten nieuwe instrumenten aan. Daarnaast investeerden zij in kledij voor hun leden met jassen, polo’s, en twirlingkleedjes. Dansverenigingen The Golden Passion Dancers, De Zonnebloempjes en DoReMi kochten showkledij en de nodige accessoires aan. De Sint-Ambrosiusgilde kocht trommels, terwijl de Sint-Jozefsgilde een nieuw uniform nodig had.

Nieuwsoverzicht
De nieuwe harmonie

Contact

Cultuurcentrum De Adelberg

adres
Adelbergpark 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 699
e-mail
info@ccdeadelberg.be
Vandaag:9 tot 12 u en 13 tot 17 u

Meer info op www.ccdeadelberg.be 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina