naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Oplossing voor capaciteitsproblemen aan bushalte in Fabrieksstraat

27 januari ’20 (ma)
Er is een oplossing gevonden voor de problemen met de bushalte in de Fabrieksstraat. Deze wordt 's morgens niet alleen door leerlingen op weg naar school gebruikt, maar ook door tientallen asielzoekers die naar school of een opleiding gaan.

Die situatie zorgde voor onveiligheid omdat veel personen zich op de straat en op het fietspad begaven.

Na overleg met De Lijn en met het kabinet van minister Lydia Peeters is er nu een oplossing. Vanaf maandag 3 februari gaat de bushalte in de Fabrieksstraat naar de Sint-Thomasstraat, iets verderop. De halte aan de Fabrieksstraat had niet de capaciteit en was niet voorzien om de grote groep van asielzoekers én de studenten op te vangen.

Ook is er een oplossing zodat de overlast al vanaf maandag 27 januari tot een minimum wordt herleid. Dan wordt er op de twee ochtendritten van lijn 84 een gelede bus ingezet. Deze gelede bus met extra capaciteit zorgt ervoor dat de busgebruikers niet alleen aan de halte maar ook op de bus meer ruimte hebben.

Nieuwsoverzicht
De Lijn

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be
Vandaag gesloten

Alle stadsdiensten zijn tot en met 19 april gesloten en enkel telefonisch en/of op afspraak bereikbaar. Niet dringende contacten worden uitgesteld tot na 19 april. Kom enkel langs voor zaken die onmogelijk uitgesteld kunnen worden. Diensten blijven telefonisch en per mail bereikbaar. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina