naar top

Lessen over ‘dode hoek’ voor alle leerlingen van Lommelse lagere scholen

22 september 2023 (vr)
Vandaag krijgen de leerleerlingen van Basisschool Lutlommel les over de gevaren van de dode hoek van een vrachtwagen. Daarna komen alle andere lagere scholen van Lommel aan de beurt. De lessen worden georganiseerd door Kiwanis Lommel Quercus en Stad Lommel.

Vanaf vandaag krijgen alle leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar les over de dode hoek. Frans Weltjens is instructeur van dienst. Als oprichter van Weltjens Transport weet hij goed waarover hij spreekt. “We leren de kinderen wat een dode hoek precies is en waarom dat gevaarlijk is. We tonen op de vrachtwagen waar de dode hoeken zich bevinden en hoe de kinderen zich best opstellen als ze bijvoorbeeld samen met een vrachtwagen voor een rood licht staan. De kinderen mogen ook achter het stuur kruipen, zodat ze zelf ervaren wat een chauffeur ziet en wat niet”, aldus Frans Weltjens.

Het doel is om de kinderen bewust te maken van de gevaren van de dode hoek. Hier was al langer vraag naar vanuit de scholen. Nu wordt dit gerealiseerd dankzij de steun van Kiwanis. Zij doen al verschillende jaren acties naar de Lommelse schoolkinderen toe in het kader van verkeersveiligheid.

Stijn Loenders, directeur van Basisschool Lutlommel: “De kinderen pikken veel meer op als ze effectief naar een vrachtwagen toegaan en ervaren welke houding van hen verwacht wordt in een reële situatie. We zijn dan ook heel dankbaar dat we nu die kans krijgen. Het zal zeker bijdragen tot de veiligheid van onze kinderen.”

Na Lutlommel, trekt de vrachtwagen achtereenvolgens naar Heeserbergen, Kerkhoven, Kattenbos, Lommel-centrum, Heide-Heuvel, Barrier, Kolonie en Werkplaatsen.

Nieuwsoverzicht
Lessen over dode hoek

Contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina