naar top

Nieuwe opvallende vechtsportzaal met twee dojo’s boven elkaar

19 oktober 2023 (do)
Bezoekers aan de Soeverein kunnen er niet naast kijken. De werken aan de bouw van de nieuwe vechtsportzaal zijn gestart. Maar eerst nog de afbraak van de oude dojo. Het ontwerp van de nieuwe vechtsportzaal mag je best spectaculair noemen, want er komen twee dojo’s boven elkaar.

De zeven Lommelse verdediging- en vechtsportclubs kenden een sterke groei. Maar ze moesten allemaal gebruikmaken van dezelfde dojo uit 1984. Die was verouderd ten opzichte van alle vernieuwde sportinfrastructuur en voldeed niet meer aan de huidige behoeften. Sport Vlaanderen bevestigde onze sportieve ambitie. Er werd voor een goed subsidiedossier gezorgd, waardoor de stad nu over een mooie subsidie kan beschikken die ze deels voor dit project kunnen gebruiken.

De vechtsportclubs moeten dit seizoen niet in de kou staan. Ze krijgen allemaal onderdak in de Grote Drieszaal in de Soeverein, die tijdelijk werd ingericht als dojo.

Slimme investering
In totaal is er met deze nieuwbouw een investering van 1.608.202 euro gemoeid. In september 2024 gaan de nieuwe dojo’s open.

De clubs die al zeker gebruik zullen maken van de nieuwe accommodatie zijn Judoteam Agglorex Lommel, Karateclub Goju-Kai, Ju-Jitsuschool Zensation-Martial Arts, Ju-Jitsuclub Confidense, Aikido Samoerai Lommel, Tiger Riff Muay Thai en Kick- en Thaiboksclub Team Abdi.

Bij vecht- en zelfverdedigingssporten is het niet alleen een kwestie van kracht en techniek, maar ook van slimheid. De bouw van het nieuwe vechtsportcomplex wordt door de stad dan ook als een slimme investering gezien. Met deze moderne nieuwbouw willen Stad Lommel en AGB Sport & Recreatie voor heel wat jaren tegemoetkomen aan de behoeften en de groei van onze vechtsportclubs.

• Opdracht: Stad Lommel en AGB Sport en Recreatie
• Ontwerp: M10 architecten
• Ingenieursbureau: PFC Engineering
• Bouw: Aannemer Driesen NV
• Energieverslaggeving: Energierapport
• Veiligheidscoördinatie: Vicas
• Met ondersteuning van Sport Vlaanderen

Ook op de foto, niet toevallig een dag na de 'Werelddag van het Verzet tegen Armoede': leerlingen van het WICO in het kader van de YOUCA-Action-day. Het loon of vrijwilligersbijdrage van deze leerlingen voor één dag wordt gestort in een fonds tegen armoede.

Nieuwsoverzicht
Persmoment Dojo

Contact

Communicatie

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
communicatie@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina