naar top

Heide vanaf nu volledig 50 km/u, dynamische zone 30 Lutlommel actief

02 februari 2024 (vr)
In de volledige straat Heide geldt vanaf nu een maximum snelheid van 50 km/u. Dit uitgezonderd de dynamische zone 30 aan de scholen WICO en Den Heuvel Warande. Op het kruispunt van Lutlommel met Schamprood en de Torenstaat zijn sinds vandaag de dynamische zone 30-borden actief.

Heide vanaf nu volledig 50 km/u

In de volledige straat Heide geldt vanaf nu een maximum snelheid van 50 km/u. Dit uitgezonderd de dynamische zone 30, tijdens de piekmomenten in de schoolomgevingen ter hoogte van WICO en Den Heuvel Warande.
 
Tot voor kort mocht je op een gedeelte van de Heide nog 70 km/u rijden, maar die snelheid zorgde voor onveilige situaties door de nabijheid van meerdere scholen en de vele zijstraten met voorrang van rechts. Kinderen en hun ouders ervaarden dit ook als een belangrijk knelpunt op de route van en naar school, zo bleek uit het project Route2School.

Dynamische zone 30 Lutlommel actief

Op het kruispunt van Lutlommel met Schamprood en de Torenstaat zijn de dynamische zone 30-borden sinds vandaag actief. Deze springen aan tijdens de piekmomenten, zodat het veiliger is voor schoolkinderen om er de straat over te steken.
 
Hiermee is de herinrichting van de veilige schoolomgeving BALU bijna afgerond. In een latere fase volgt nog de herinrichting van de Torenstraat met vergroening en aanpassing van de parkeerplaatsen.

Meer info

Alle info over de veilige schoolomgevingen op www.lommel.be/schoolomgevingen

Nieuwsoverzicht
Zone 50 Heide

Contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina